Ten einde raad?

Weet u zich geen raad meer met uw paard, is het plezier dat jullie samen hadden verdwenen en ziet u eigenlijk nog maar één uitweg? Wacht dan nog heel even en laten we samen aan de slag gaan.
Mendale’s heeft inmiddels jarenlang ervaring met gedragsproblemen. Denk hierbij onder meer aan staken, steigeren, vluchtgedrag, trailerproblemen en andere vervelende ondeugden. Vaak ligt de oorzaak niet bij het paard, maar bij een - onbewust - verkeerde training of een nare ervaring. Als verstandige paardenmensen moeten we begrijpen dat onze paarden slechts twee doelen hebben in het leven: voortplanting en overleving. Negatief gedrag van een paard komt ergens vandaan. Wij gaan met u op zoek naar de oplossing.

Aan de slag met gedragsproblemen

Mendale’s vindt het belangrijk gedragsproblemen bij paarden ‘eerlijk’ op te lossen. Daarbij gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van het probleem. We bekijken hoe u met uw paard omgaat en beoordelen of het probleem fysiek of psychisch is. Afhankelijk van het probleem kijken we naar het gedrag van het paard op stal, aan de hand, aan de longe, onder het zadel en in en om de trailer. Indien het probleem rijtechnisch is, controleren we ook uitvoerig het harnachement. Wanneer we de oorzaak gevonden hebben gaan we samen werken aan een oplossing.

Communicatie

Voordat we daadwerkelijk met het probleem aan de slag gaan, leggen we eerst uit hoe u optimaal kunt communiceren met het paard. Dit is vanuit onze visie één van de belangrijkste en eerste basisbeginselen in de omgang tussen ruiter en paard. Door als een duidelijke leider op te treden, zoals in de kudde, gaat het paard met respect voor u aan de slag. Wanneer u dit onder de knie heeft, staat u al met 1-0 voor. Met deze techniek als basis werken we aan een oplossing. In de loop der jaren hebben we ontdekt dat een probleem vaak in drie sessies is te verhelpen. Na deze drie sessies bent u in staat om zelf verder te gaan met de training. Uiteraard kan Mendale’s u ook blijven begeleiden.
Terug naar overzicht
Volg ons: