Les op maat

Mendale’s verzorgt individuele en groepslessen op maat voor alle typen ruiters. Per combinatie bepalen we het niveau van ruiter en paard; hierop passen wij de les aan. Daarnaast bespreken we voor aanvang van de les kort hoe de week verlopen is, waar u tegenaan gelopen bent, wat u voelde en hoe we dit het beste op kunnen lossen. Hiermee gaan we aan de slag.

Communicatie centraal

In de lessen staat het begrip ‘communicatie’ centraal: communicatie van ruiter naar paard en van paard naar ruiter. Belangrijk is om eenvoudige taal te gebruiken: taal die begrijpelijk is voor beiden. Maar ook de communicatie tussen ons is belangrijk. Mendale’s is van mening dat het voor u goed is om te weten waarom we op een bepaalde manier een oefening opbouwen en wat de beweegredenen zijn. Aan het hoe, wat en waarom besteden we veel aandacht in de lessen zodat u, ook wanneer wij er niet bij zijn, zelf op een juiste manier de training voort kan zetten en weet waarom u een bepaalde hulp geeft. Met lessen van Mendale's beleeft u iedere les een succeservaring!

Belangrijk is de weg er naar toe

Belangrijk is ook dat het niet gaat om het doel op zich (onafhankelijk welk doel dit is), maar om de weg ernaartoe. We beginnen eenvoudig en bouwen dit stap voor stap uit naar de uiteindelijke oefening, waarbij we zo min mogelijk hulpen willen gebruiken. Bewustwording van je handelingen, het welzijn en de mogelijkheden van paard en ruiter en plezier in het trainen staan hierbij centraal.

Lesduur en mogelijkheden

Een les duurt gemiddeld 45 minuten. We zeggen bewust gemiddeld, omdat we ook naar het welzijn, de conditie en trainingsfrequentie van het paard kijken. Het is niet de bedoeling dat we over fysieke en mentale grenzen heen gaan. De lessen worden bij u aan huis, op stal of op de vereniging gegeven. U kunt alleen lessen of zelf een groepje samenstellen met bijvoorbeeld stalgenoten of vriendinnen, maar ook verenigingen kunnen lessen bij Mendale’s afnemen. Wilt u bijvoorbeeld een keer in het bos, op een wedstrijdterrein of op ander terrein trainen, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Wilt u een proefles volgen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mendale’s.
Terug naar overzicht
Volg ons: