Wie zijn wij?

Bianca Hildebrand - Van Alderwegen is de oprichter van mendale's en is woonachtig in Culemborg, centraal gelegen in het land. bianca's leven staat in het teken van de paardensport, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Als klein meisje was ze al dagelijks op de manege te vinden.
Bianca: "Uren bracht ik door tussen de paarden. Na het behalen van mijn middelbareschooldiploma was het dan ook snel duidelijk: ik wilde les gaan geven. In de avonduren heb ik niveau 1, 2 en 3 van de ORUN-opleiding gevolgd en afgerond. Ik heb een cursus sportpsychologie gevolgd en diverse freestyletrainingen bezocht. ‌
‌Met veel plezier ben ik werkzaam geweest bij Manege & Rijvereniging Blauwendraad in Rhenen, de springstal van Jan Hein Brusse, Countryclub Maarn en Manege Ravenswaaij. Ik gaf les, verzorgde en reed heel veel paarden. Daar ontwikkelde ik mijn interesse om vanuit een ander perspectief om te gaan met paard en ruiter. Bij Annemarie van der Toorn, Marijke de Jong en Antoin de Both, heb ik diverse lessen en cursussen gevolgd. Met als uitbereiding mijn Novacura-diploma behaald te Gorinchem. En nog altijd volg ik cursussen, workshops, clinics en webinars om up-to-date te blijven."
Mendale's methode
De Mendale's Methode is een paardvriendelijke trainingsmethode gebaseerd op een heldere en effectieve communicatie tussen mens en paard. De methode streeft naar ontspanning in aanspanning en een ontspannen gedragenheid, om zo de kans op blokkades en blessures te verminderen. Met behulp van specifieke oefeningen, duidelijke afspraken en het bewust doseren van hulpen krijgen paarden de tijd om in een rustige state-of-mind tot ontwikkeling te komen. ‌In de Mendale’s Methode is het afbouwen van hulpen en soms zelfs helemaal niets doen ('terug naar 0') een belangrijk aspect. Paarden ervaren het niets doen van de ruiter als een beloning en ruiters leren met niets doen dat ze hun paard het vertrouwen en de verantwoordelijkheid mogen geven om de oefeningen zelf te kunnen uitvoeren. Dit leidt bij het paard tot meer ontspanning, zelfvertrouwen en plezier en het geeft ruiters de ruimte en de rust om te voelen en te genieten. 
‌Kortom, de ideale basis voor harmonie!
Mendale
‌Mendale is een hengst die Bianca in haar beginjaren voor een opdrachtgever reed. Ondanks zijn echte hengstengedrag leerden zij elkaars taal begrijpen. Duidelijke, rechtlijnige, maar ook eerlijke en consequente communicatie met dit paard zorgde voor plezier in het werk en bracht ons tot Z-dressuur. Om eer te doen aan zijn ‘leermeesterschap’ heeft Bianca zijn naam gekozen als bedrijfsnaam!

‌Het is Bianca haar missie om de combinatie ruiter en paard verder op weg te helpen middels een eerlijke en vriendelijke methode. Mendale's begeleidt combinaties door middel van een op maat gemaakt stappenplan en trainingsschema, waarbij plezier voor zowel paard als ruiter vooropstaat.
Meer informatie over de Mendale’s methode?
Neem vrijblijvend contact op
Volg ons: