Referenties

Ilse, Maurik

Als wedstrijdruiter ben ik erg tevreden met Bianca. Ik rijd een paard waar heel veel geduld voor vereist is. Samen met mijn Andalusiër ben ik nu M2 geklasseerd en nog lang niet uit geleerd. Dit alles met dank aan Bianca. Ook met mijn tweede paard heb ik veel aan Bianca gehad. Niet meer de trailer op durven en met veel geweld, als hij er dan toch op stond, eraf komen. Hij durft nu aan een lange lijn zelf de trailer op te lopen!

Kristel, Lienden

In de ruim 10 jaar dat ik les heb van Bianca heb ik heel veel geleerd en ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Het leuke aan haar lesgeven is dat ze niet alleen maar kijkt naar het doel, maar ook andere dingen doet zoals balkjes lopen, sprongetje maken, join up, Freestyle, trailer laden, masseren of iets wat je zelf graag wilt. Dit is belangrijk voor het plezier van de ruiter maar ook het paard. Bianca heeft daar alle rust en geduld voor en als het op de ene manier niet lukt, bedenkt ze een andere manier. Bianca legt alles zo uit dat je het helemaal begrijpt en ze zal geen moeilijke termen gebruiken. Het is ook fijn dat je haar altijd kunt bellen als je dringend hulp nodig hebt. De groepslessen die ze geeft zijn erg goed!! Met z’n allen doe je hetzelfde onderdeel maar iedere combinatie op zijn eigen niveau. Met de tips die je krijgt in de groepsles kun je je paard optimaal trainen. Ze zegt altijd “elke combinatie heeft zijn eigen manieren en niet iedereen is hetzelfde. Je moet van elk setje (ruiter en paard) een goede combinatie kunnen maken.” En dat kan ze!!! “

Tasja, Culemborg

Ik heb nu ongeveer 3 jaar les van Bianca en heb er iedere dag plezier in door de manier van aanpak die ik 3 jaar geleden ben gaan hanteren onder begeleiding van haar. Mijn paard Silvana is een Fries maar wel een angsthaas. Op een wedstrijd ging het mis en viel ik eraf. Ik was er helemaal klaar mee. Ik had 2 opties; of eruit of erin gaan investeren! Gelukkig heb ik voor het laatste gekozen. We zijn opnieuw met haar begonnen, hebben opnieuw het leiderschap bepaald d.m.v. grondwerk. Langzaam kon ik ook weer gaan rijden, benen eraf, op eigen benen laten lopen, teugels lang en niet in de krul trekken zodat ze uiteindelijk van achter naar voren gaat bewegen. Dit is een lang traject vooral als een paard voor in de krul getrokken is en de achterhand niet mee beweegt. Stapje voor stapje zie je haar rug verbeteren. Het angstige is ze niet helemaal kwijt, maar ze vertrouwt je wel en door de handgrepen die ons geleerd zijn kan ik er heel goed mee omgaan. Mijn 2de paard was door een beenblessure tot weide paard gebombardeerd. Ze miste de aandacht, dat kon je merken, maar met een kreupel paard rijden is niet fijn. Ik kreeg 2 nieuwe bijrijdsters die graag samen wilde rijden en toen hebben we Wendolien toch voorzichtig opgepakt. Door continu haar recht te richten en van achter naar voren te laten bewegen is het weer een bruikbaar, niet kreupel, paard geworden. Ze geniet weer van de aandacht en loopt als een tierelier. Ook de buitenritjes, die we met Bianca geoefend hebben, doen haar erg goed. Deze ervaring wilde ik graag met u delen.

Marieke en Anouk, Langbroek

Wij hadden een mooie zwarte KWPN-er gekocht met een bekende bloedlijn. 007x Rubenstein. Mijn dochter helemaal verliefd, een zwarte merrie met karakter. Haar grote wens was om te lessen bij de ponyclub in Doorn. Hier gaf in die tijd Wendy les. Haar manier van aanpak en benadering sprak mij vooral erg aan (lees; moeder ook paardenfan). Inmiddels was onze kwpn-er aardig gewend aan haar nieuwe omgeving, helaas hield dat ook in dat de KWPN-er praatjes begon te krijgen. Gelukkig wisten de dames van Mendale’s daar wel raad mee. Helaas moest Wendy na enige tijd vertrekken en met het samen gaan met de sporten van de andere kinderen, hebben we besloten de lessen bij de ponyclub te beëindigen. Met die keuze, kwam ook de keuze om Bianca aan huis te laten komen, en daar mijn dochter prive les te geven. Helaas door het temperament van van de KWPN-er werd mijn dochter een beetje bang voor het paard, en het paard had dit prima door en maakte daar geregeld gebruik van. Met de fantastische hulp van Bianca gaat het rijden nu echt fantastisch. Geregeld kruipt Bianca ook zelf op het paard, om te voelen waar er hulp nodig is. Maar ook een lesje longeren of freestyle is goed aan Bianca besteed en zeer leerzaam voor ruiter en paard. Kortom wij zijn heel tevreden over de lessen en het contact met Mendale’s van Bianca. Wij zullen het een ieder van harte aanbevelen waar we kunnen. Marieke, Anouk en KWPN-er Zagea.

Wendy, Maurik

Bianca heb ik al heel wat jaren geleden leren kennen toen ze nog les gaf op de manege in Ravenswaaij. Ik had daar af en toe les van haar. Toen ik eenmaal een eigen paard kreeg kwam ik haar weer tegen in Maurik. Ze gaf les aan de Rijnruiters. Daar kwam ik er pas echt achter wat haar idee van paardrijden is. Totaal niet wat ik op de manege had geleerd. Mijn paard reageerde erg goed op haar manier van lesgeven. Daar werd ik zelf ook super enthousiast en heel leergierig van. Het is echt een wisselwerking. De oefeningen lukken tijdens de les, je krijgt daar het goede gevoel van, je gaat er thuis mee verder en daar lukt het dan ook. In de volgende les wordt het nog verder uitgewerkt en wordt de samenwerking tussen ruiter en paard steeds meer verbeterd en verfijnd. Daarnaast vind ik het ook erg fijn dat ik niet 1.000 dingen tegelijk moet doen. Bianca pakt per les één ding aan waardoor je heel erg bewust wordt van je handelen. Luister naar je paard, kijk wat hij doet, kijk hoe je zelf reageert en kijk hoe het paard daar weer op reageert. Lukt het niet, dan ga je weer een paar stappen terug en begin je weer opnieuw. Ook als je een probleempaard hebt wordt er alles aan gedaan om tot een goede en diervriendelijke oplossing te komen. Er wordt niet gelijk gezegd “verkoop hem maar”. Je bent toch dol op je paard en wil daar iets mee bereiken. Door omstandigheden moest ik mijn eigen paard verkopen en vroeg Bianca of ik haar kwam helpen met haar paarden. Dat was natuurlijk een leuke kans om nog meer te weten te komen, nog meer te leren en te ontwikkelen. Na vele jaren en paarden en pony’s verder werken wij nog steeds met veel plezier samen. Ik leer nog iedere dag van haar maar we overleggen ook veel met elkaar. Inmiddels geef ik haar aanwijzingen vanaf de zijlijn wanneer zij zelf met haar paarden werkt. Ook gaan we vaak samen naar cursussen, clinics en bijscholingen. Bianca wil zich altijd blijven verbeteren en ontwikkelen om zo haar leerlingen beter en beter te kunnen begeleiden maar ook om haar eigen paarden op een hoger niveau te brengen. Ongeacht de afstamming van je paard, leeftijd, kleur, groot, klein, dik of dun, Bianca kijkt naar jullie als combinatie, vraagt naar wat jullie willen en waar behoefte aan is en past daar vol enthousiasme haar lesplan op aan. Altijd vanuit een positieve instelling. Dit alles voor een optimaal tevreden gevoel voor mens en dier.

Birgit, Maurik

Enige tijd geleden kwam ik via via in contact met Bianca. Drie weken later liep mijn paard kreupel op links achter. Nu heeft deze dame er een handje van om zichzelf in haar royaal bemeten stal in een hoek vast te leggen, dus maar even op rust. Twee weken later zat er geen vooruitgang in. Er zat niets anders op dan de dierenarts erbij te halen. Gert Jan van Dierenkliniek De Woudhof is gespecialiseerd in chiropraxie dus de keuze lag voor de hand. Het eerste bezoek maakte gelijk een hoop duidelijk. Mijn merrie had het op de heupen… tenminste, daar kwam de pijn vandaan. Gert Jan kraakte haar direct en ik kreeg precieze aanwijzingen om te longeren en een vervolgafspraak voor 4 weken later. Bij deze tweede afspraak in Leusden heb ik Bianca van Mendale’s mee gevraagd. Door haar fysiotherapeutische achtergrond en haar manier van rijden en trainen, leek het mij een goed idee om het rijden in het vervolg onder haar supervisie te laten gebeuren. Ook Gert Jan was direct enthousiast over dit idee want ook hij had goede ervaringen met Mendale’s. De eerste les werd gereden door Bianca, onder toeziend oog van Gert Jan. Mijn merrie liep binnen 10 minuten al een stuk beter en aan het eind van de les liep ze zelfs in draf op de linker hand helemaal in balans en had zelfs haar oude schwung weer terug. Het omzetten van deze les in het dagelijkse rijden, vooral het mijne, bleek lastiger. Mijn merrie was niet gewend aan deze manier van rijden en drukte zich dan ook regelmatig onder de hulpen uit. Veel frustratie aan mijn kant maar veel geduld aan de kant van Bianca. Gelukkig maar, want door de duidelijke uitleg en het enthousiasme waarmee Bianca de lessen altijd geeft, boekte we al snel vooruitgang. Daarnaast werd mijn paard een keer per week door Bianca gereden en stapte ik alleen de laatste tien minuten op om te voelen hoe ze zou moeten lopen. Deze aanpak bleek te werken. Haar kreupelheid verdween geleidelijk en mijn meissie zat weer lekker in haar velletje. Inmiddels hebben wij voorlopig de laatste afspraak met de dierenarts gehad en kregen wij een groot compliment voor de inspanning en de manier waarop wij als team hebben gewerkt aan het herstel van mijn paard. Dank je wel Bianca en een dikke kus van Dallas!
Neem voor meer informatie of over de tarieven van Mendale’s contact met ons op.
Neem vrijblijvend contact op
Volg ons: