De kunst van het niets doen

WIJ ALS RUITERS BLIJVEN CONTINU ALLERLEI SIGNALEN DOORGEVEN AAN ONS PAARD. WAAROM? ALS WIJ WAT VRAGEN AAN ONS PAARD EN HIJ GEEFT ONS HET JUISTE ANTWOORD, ‌WAAROM BLIJVEN WE DAN MAAR DOORVRAGEN?

De ideale basis voor een harmonieuze samenwerking

praktijkgids voor paardvriendelijk rijden en trainen
Het boek ‘De kunst van het niets doen’ is een praktijkgids voor paardvriendelijk rijden en trainen. De auteur van het boek, Bianca Hildebrand-van Alderwegen, is naast ruiter en trainer ook instructeur en jurylid. In de praktijk komt zij veel miscommunicatie tegen tussen ruiter en paard. Door deze miscommunicatie ontstaat er vaak onbegrip, waardoor het plezier en de harmonie verdwijnen. Bianca is ervan overtuigd dat dit beter kan! 

‌Door haar jarenlange ervaring heeft zij haar eigen trainingsmethode kunnen ontwikkelen; de Mendale’s Methode. In ‘De kunst van het niets doen’ beschrijft zij deze methode op eenvoudige wijze en met behulp van veel foto’s en grappige cartoons. Naast uitleg over de methode bevat het boek ook 25 trainingen met variaties voor ieder niveau. Door deze trainingen stapsgewijs te volgen, worden paard en ruiter bewust van hun manier van communiceren en wordt de basis gelegd voor een superfijne harmonieuze samenwerking!
‌Prijs: €29,95 exclusief verzending.
De methode
Bianca legt uit dat de Mendale's methode een paardvriendelijke trainingsmethode is, die gebaseerd is op een heldere en effectieve communicatie tussen mens en paard. De methode streeft naar ontspanning in aanspanning en een ontspannen gedragenheid, om zo de kans op blokkades en blessures te verminderen. Met behulp van specifieke oefeningen, duidelijke afspraken en het bewust doseren van hulpen krijgen paarden de tijd om in een rustige state-of-mind tot ontwikkeling te komen. 

‌In de Mendale’s methode is het afbouwen van hulpen en soms zelfs helemaal niets doen ('terug naar 0') een belangrijk aspect. Het is belangrijk dat ruiters hun paarden het vertrouwen en de verantwoordelijkheid geven om de oefeningen zelf te kunnen uitvoeren. Dit zorgt voor meer ontspanning, zelfvertrouwen en plezier én geeft het de ruiters de ruimte en de rust om te voelen en te genieten. 
BESTEL HIERONDER JOUW BOEK
‌VUL JE gegevens IN EN WIJ NEMEN Z.S.M. CONTACT MET JE OP
Bedankt voor uw bestelling! 
‌Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.
Verstuur
Volg ons: